هارای نیوز

خبری - تحلیلی

کشته شدن معاون صدام / عاقبت دیکتارتوران ؛ مرگ توام با ذلت است

+0 به یه ن / بپسند

به بهانه کشته شدن معاون صدام
روایت هاشمی رفسنجانی از سفر عزت ابراهیم به تهران

هارای نیوز : عزت ابراهیم ، جواب سوالات من را صریح داد. گفت بنا ندارند از کویت بیرون بروند؛ کویت را جزو خاک خود مى‌دانند. حتى پس از حل مسأله فلسطین - در فرض قبول آمریکا - فقط حاضرند درباره کویت به مذاکره بنشینند و قبل از آن، نه.
انتشار خبر کشته شدن عزت ابراهیم الدوری مرد شماره 2 حزب بعث عراق در دوران حکومت صدام حسین دیکتاتور مخلوع و معدوم این کشور مهم ترین خبر دو سه روز اخیر است که هر چند تردیدهای خفیفی درباره آن ابراز شده اما تقریبا تمام مقامات رسمی این خبر را تایید کرده اند و جنازه هم برای آزمایش نمونه های دی.ان. ای تحویل سفارت آمریکا شده است.

به گزارش هارای نیوز  نام عزت ابراهیم برای ایرانیان البته آشناست و البته روشن است که چرا.

چون در جنگ هشت ساله نفر دوم در عراق شناخته می شد و عنوان رسمی او هم نایب رییس شورای انقلاب عراق بود.

از سوی دیگر 30 ماه پس از پایان جنگ هشت ساله و در دورانی که حزب بعث در سودایی دیگر به کویت یورش برده بود و قبل از آن که ائتلاف به رهبری آمریکا در دوران بوش پدر جنگ خلیج فارس را آغاز کند عزت ابراهیم به تهران آمد؛ با درخواست کمک از ایران در زمینه های دارویی و غذایی و گویا انتقال شماری از هواپیماهای عراقی به ایران؛ کشوری که تنها دو سال و نیم قبل با آن در جنگ بودند.

  آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی - رییس جمهوری وقت ایران - در خاطرات دی ماه سال 1369 به شکست مذاکرات ژنو درباره حمله آمریکا به عراق و سفر عزت ابراهیم به ایران اشاره کرده است:


عزت ابراهیم در خاطرات هاشمی رفسنجانی
 

14 دی 1369-  در حالی که مشغول نوشتن این صفحه بودم و به [بخش فارسی] رادیو صدای‌ آمریکا گوش مى‌دادم، گفت هم اکنون خبر رسید که عراق، مذاکره با آمریکا در ژنو را ، براى روز چهارشنبه پذیرفته است.

18 دی 1369- صبح زود به دفترم رفتم. قبل از ساعت 9 صبح،دکتر [حسن] حبیبى، [معاون اول رییس‌جمهور]، براى مشورت در مورد مذاکره با عزت ابراهیم، [معاون صدام حسین و] نایب رییس شوراى انقلاب عراق آمد؛ قرار است امروز به تهران بیاید. معمولاً قبل از ساعت 9 صبح،  ملاقاتى نمى‌پذیرم.

19 دی 1369- دکتر [حسن] حبیبى، ظهر آمد و نتیجه مذاکره با عزت ابراهیم، [معاون رییس‌جمهور عراق] را گفت. صریحاً گفته است که از کویت بیرون نخواهند رفت و در ژنو امتیازى نمى‌دهند و آماده دفاع در مقابل حمله‌ آمریکا هستند و از ما هم کمک غذایى و دارویى مى‌خواهند.

از تلویزیون سی‌ان‌ ان، فیلم مذاکرات وزیران امورخارجه آمریکا و عراق در ژنو را گرفتم؛ هر دو بعد از ختم مذاکرات، مضطرب و هیجانى به نظر مى‌رسند که قابل حدس بود. اگر این حدس درست باشد، انتظار آنها این بوده که عراقى‌ها در مذاکرات، عقب‌نشینى کنندکه نکرده‌اند. ساعت 12 شب خوابیدم.

20 دی 1369

  وقت اذان صبح بیدار شدم و دیگر نخوابیدم. به اخبار رادیو بى‌بى‌سى و صدای‌آمریکا گوش دادم؛ شکست مذاکرات ژنو، خطر جنگ [در منطقه خلیج فارس]را بالا برده است. قیمت سهام در بورس‌ها پایین آمده و قیمت نفت و طلا بالا رفته است. تا ساعت 9 صبح، کارهاى عقب مانده انجام شد.

  هیأت عراقى به ریاست آقای عزت ابراهیم آمدند. در جلسه رسمى، مذاکرات کوتاه و تشریفاتى بود. تقاضاى مذاکره خصوصى‌شان را با حضور دکتر [حسن] حبیبى، مترجم و رییس‌دفترم پذیرفتم. او از موضع ضعف و خضوع برخورد مى‌کرد و هیأت ، تلاش داشت ثابت کند که در امر همکارى و صلح با ما، خلوص نیت دارند.

  عزت ابراهیم ، جواب سوالات من را صریح داد. گفت بنا ندارند از کویت بیرون بروند؛ کویت را جزو خاک خود مى‌دانند. حتى پس از حل مسأله فلسطین - در فرض قبول آمریکا - فقط حاضرند که دربارة کویت به مذاکره بنشینند و قبل از آن، حاضر به مذاکره نیستند. احتمال جنگ را جدى گرفته‌اند و آماده دفاع هستند و خیال مى‌کنند شکست نمى‌خورند؛ قول داد مسأله اسرا را حل کنند.

او تقاضاى صریحى نکرد، جز اعتماد و حرکت سریع در جهت صلح و همکارى. او بیان خواسته‌ها را به عهده همراهانش گذاشته بود.

21 دی 1369 - عصر شورای‌ عالى امنیت ملى جلسه داشت. دربارة تقاضاهاى عراقى‌ها بحث کردیم. قرار شد در حد پذیرش هواپیماهاى مسافربرى آنها و عدم سخت‌گیرى درخصوص رفتن غذا و دارو به صورت غیر رسمى به عراق، در مقابل تحویل منافقین موافقت شود.

24 دی 1369- ساعت هشت و نیم صبح به دفترم رسیدم. در اخبار، شکست مذاکرات آقای دکوئیار، [دبیرکل سازمان ملل] با صدام [حسین، رییس‌جمهور عراق] در بغداد، جلب توجه مى‌کند و جنگ را در افق نشان مى‌دهد.

25 دی ماه 1369-  تلفنى با رهبرى صحبت کردم. قرار شد بپذیریم که هواپیماهاى غیرنظامى عراقى به ایران بیایند.

( عاقبت ظالمان و دیکتارتوران در طول تاریخ و عاصر مرگ توام با ذلت و خواری است. چرا که ظالمانی که با نقض تمام حقوق بشر مرتکب جنایات هولناکی شده اند باید ذلیلانه و به طرز هولناکی هم کشته شوند. هر چند حاکمان دیکتاتور خودشان نیز در جای جای دنیا مرگ ذلت بار و حتی دهشتناک این حاکمان قلدور و ظالم را مشاهده می کنند اما درس عبرت نمی گیرند و ظلم و ستم می کنند. بنابراین در حال حاضر همچنان روند ظلم و ستم به انسان و انسانیت در کره خاکی نقطه  خطرناکی رسیده و  ادامه دارد.)
منبع خبر : عصر ایران


آچار سؤزلر : هارای نیوز, عزت ابراهیم الدوری, مرد شماره 2 عراق, معاون صدام جانی, کشته شد, عاقبت ظالمان, مرگ ذلت آمیز,