هارای نیوز

خبری - تحلیلی

تخریب‌های خطرناكی علیه روحانی در جریان است

+0 به یه ن / بپسند
آیت‌الله محمدجواد فاضل لنكرانی:
تخریب‌های خطرناكی علیه روحانی در جریان است

 هارای نیوز : رییس مركز فقهی ائمه اطهار‌(ع) ماهیت تخریب‌های نابجا علیه دولت را خطرناك توصیف كرد و گفت: تخریب‌های خطرناكی علیه دولت در جریان است. عده‌ای به دنبال تخریب دولت هستند و می‌خواهند آن را از قطار خدمت رسانی پیاده كنند.
تخریب‌های خطرناكی علیه روحانی در جریان است

بخش‌هایی از سخنان آیت‌الله محمدجواد فاضل لنكرانی در دیدار داود نمازی مشاور وزیر كشور در امور هماهنگی روحانیت و ائمه جمعه و جماعت، به نقل از سایت ایشان شرح زیر است:

یكی از مشكلات دولت‌های گذشته این بود كه ارتباط روشنی بین حوزه و دولت نداشتیم، یك ارتباط كاملاً شفاف و قابل پیگیری كه نظرات دو طرف را خیلی دقیق به یكدیگر منتقل كنند این یك امر ضروری است و خود دولت هم اگر توجه كند بدون چنین ارتباطی نمی‌تواند پیش برود، نباید بگوئیم این یك امر تشریفاتی است، دولت حوزه را با انتصاب مشاوری در امور فرهنگی وزارت كشور یا برای حلّ اختلافات بین مسئولین دولتی و روحانیت تكریم می‌كند. بلكه باید فراتر از اینها جلو برود.

فراتر بدین معنا كه در دولت نظر صحیح بزرگان حوزه كه در مسیر انقلاب هستند از طرف حوزه مطرح شود تا حوزه و بزرگان اطمینان پیدا كنند كه واقعاً خط و فكر امام و رهبری بر جریان اجرایی كشور حاكم است. این می‌طلبد كه دیدگاه‌های دلسوزان و بزرگان كاملاً در حوزه رصد بشود و اكتفا نشود به آنچه كه در جلسات عمومی بیان می‌كنند، روشن است كه همه مطالب را نمی‌شود در جلسات عمومی بیان كنند و از آن طرف آنچه الآن ما می‌بینیم، امروز یك عده‌ای به بهانه مسائل فرهنگی به دنبال تخریب دولت هستند، البته ما همیشه گفته‌ایم یكی از مشكلات دولت‌های گذشته این بود كه ارتباط روشنی بین حوزه و دولت نداشتیم برای ما بین این دولت و دولت‌های دیگر از جهت اینكه تكلیف داریم نسبت به مسائل دینی و فرهنگی مراقبت كنیم و تذكر بدهیم و صحبت كنیم فرقی نمی‌كند ولی پیداست، این خطر بزرگی است كه به نظر من ممكن است در آینده‌ی نزدیك در جاهای مختلف خودش را نشان بدهد اینكه گفته شود حوزه نسبت به مسائل فرهنگی نه فقط انتقاد دارد بلكه حوزه این دولت را در مسیر فرهنگ دینی و اسلامی نمی‌داند، آنهایی كه در مسائل سیاسی نتوانستند موفق شوند در این دوره‌ی جدید دنبال القاء چنین مسئله‌ای هستند.

ببینید در سیاست خارجی با اینكه رهبری كاملاً نظارت می‌كنند، تیم مذاكره كننده هسته‌ای می‌گویند ما قدم به قدم با نظر رهبری جلو می‌رویم كمیسیون امنیت مجلس آقای بروجردی می‌گوید اینها براساس آخرین نظر و مصوباتی كه رهبری اجازه دادند حركت می‌كنند ولی در كشور برخی به‌دنبال این هستند كه مردم را نسبت به مسائل سیاست خارجی نگران كنند، برای ما روشن است افرادی هستند كه نه به قصد انتقاد و بیان اشكالات واقعی بلكه به قصد تخریب سخن می‌گویند.

اگر در حوزه‌ یك نفر می‌گوید به این دولت اشكال مبنایی داریم این مطلب جز تخریب دولت چه می‌تواند باشد، اشكال مبنایی به این معناست كه این دولت روی مبانی قانونی و شرعی برپا نشده، آیا می‌توان ملتزم به این معنا شده. پس صحیح آن است كه به‌جای این تعابیر،‌ انتقادات صحیح و اشكالات واقعی را با استدلال بیان نمایند و دولت موظف است به اشكالات صحیح توجه جدی كند. البته امیدوارم این جمله صادر نشده باشد. هر زمانی كه ما ببینیم دولت از مسیر دین، قانون اساسی و رهبری و ولایت فقیه خارج می‌شود خود ما اولین مخرب آن خواهیم بود آنجا دیگر بحث انتقاد نیست.

رهبری معظم انقلاب دائماً می‌فرمایند وظیفه‌ی همه ما در هر زمان كمك كردن به دولت است، وظیفه همه انتقاد صحیح از دولت است كه اینها باید باشد، ولی در یك چنین فضایی كه عده‌ای دنبال تخریب هستند و می‌خواهند دولت را در مسائل اقتصادی و فرهنگی و سیاسی، متوقف كنند و به اصطلاح سیاسیون دولت را از قطار خدمت‌رسانی پیاده كنند، این مسأله می‌طلبد كه افرادی كه بینش دقیق دارند و دلسوز نظام هستند، در وهله‌ی اول نگذارند این مسائل مطرح شود و در مرحله بعد به دنبال حلّ این مسائل باید باشند، انتظار ما از جناب آقای نمازی همین است كه برنامه‌ای فوق این ارتباطات طبیعی كه باید بین دولت و وزرا و روحانیت باشد در نظر بگیرند.

اینكه فرمودید می‌خواهید اتاق فكر تشكیل بدهید خوشحال شدم، واقعاً اتاق فكر لازم است، الآن فرمودند در دولت‌های گذشته بخش زیادی از بودجه‌های دولتی در اختیار بخش محدودی از حوزه بوده، در حالی كه من مطمئن هستم نه مراجع و نه بسیاری از اعضاء جامعه مدرسین از این موضوع خبر ندارند، یا لااقل به نحو تفصیلی خبر ندارند، چرا نباید خبر داشته باشند.

به چه هدفی بخش زیادی از بودجه‌ی تبلیغاتی و مسئله‌ی مبلغین را در اختیار مجموعه‌ای خاص در حوزه قرار داده‌اند، حوزه‌ی ما یك حوزه‌ی گسترده است و باید از همه‌ی نیروهای حوزوی استفاده شود نباید امام و انقلاب را به یك گروه یا شخصیت خاص محدود كرد نباید بگوئیم فكر امام را فقط این شخصیت می‌فهمد و دیگری نمی فهمد!

من معتقدم كه دلسوزان انقلاب در حوزه كه امام را درك كرده‌اند، هر كدام به فراخور خود یك بخشی از افكار امام در سینه‌هایشان وجود دارد لذا باید از همه‌‌ی اینها استفاده شود، نباید بگوئیم در حوزه این گروه راست و آن گروه چپ است، یك روحانی واقعی با ملاكات و ضوابط دینی هیچ‌گاه نمی‌تواند خود را منحصر به چپ و راست نماید. امروز باید با همه‌ی افرادی كه نسبت به اصول انقلاب، قانون اساسی، اصل ولایت فقیه، و رهبری، معتقد هستند ارتباط داشته باشیم.

حوزه ظرفیت بسیار قوی دارد در درجه‌ی اول وجود مراجع است، در درجه‌ی دوم اساتید فراوان كه در رأس‌شان جامعه مدرسین قرار دارند، از این ظرفیت باید به نحو كامل و صحیح استفاده شود، ارتباط با اینها، بدین معنا باید باشد كه دولت نسبت به موضوعات مختلف خصوصاً در مسائل فرهنگی، نظرات بزرگان حوزه و اساتید را بگیرد، ‌من می‌دانم در خیلی از مسائل كشور نظرات اساتید حوزه منعكس نمی‌شود، شاید نظرات چند نفر است كه در رسانه‌ها مطرح می‌شود، این اشكال است.

اینكه در رسانه‌ها فقط نام چند نفر مطرح باشد صحیح نیست، حوزه بزرگان زیادی دارد كه باید سراغ آنها رفت، یكی از كارهای اساسی شما اینست كه با این افراد ارتباط برقرار كنید و آنها را به میدان بیاورید. بالأخره یكی از ترفندهای دشمن جدا كردن حوزه از نظام است، لذا ما وظیفه داریم كه حوزه را با نظام هرچه بیشتر نزدیك كنیم، نه به این معنا كه توجیه‌گر نظام باشند، نه! حوزه باید همراه، حامی و منتقد ناصح و امین برای نظام و مسئولان نظام باشد.

من معتقدم اگر ارتباط دقیق بین دولت و روحانیّت بود آن مشكلات عجیب در دوره‌های گذشته به وجود نمی‌آمد، اینها همه ناشی از این بود كه دولت‌های گذشته خودشان را از روحانیت جدا كردند. دولت باید در مسائل فرهنگی خود را محتاج حوزه بداند، اگر یك دولتی بگوید من خودم مبانی فرهنگی را بلدم و خودم هم می‌خواهم اجرا كنم، این آغاز سقوط آن دولت است. من در جلسه‌ای به آقای روحانی عرض كردم كه دولت نباید خود را مبیّن مسائل دین قرار بدهد، دولت گذشته این مشكل را داشته! خواهش ما از شما اینست كه شما مبیّن نباشید بلكه مجری باشید، اصول فرهنگی و دینی كه رهبری معظم، ‌مراجع عظام و روحانیت بیان می‌كنند را اجرا كنید، این بسیار مهم است.

من امیدوارم إن شاء الله شما بتوانید واقعاً آن طور كه خدای تبارك و تعالی می‌خواهد عمل نمایید مطمئنم شما إن شاء الله همین نظر را دارید، نه به عنوان اینكه یكی از مسئولین دولتی شده‌اید و باید كاری برای دولت انجام بدهید، هرچند خدمت به دولت را ما خدمت به اسلام و نظام می‌دانیم كما اینكه انتقاد به این دولت را هم در صورتی كه لازم باشد وظیفه خود می‌دانیم، دولت باید در مسائل فرهنگی قدم‌های قوی بردارد مخصوصاً امسال كه رهبری آن را به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری كردند

بحمد الله در مسائل بهداشت و سلامت و سیاست خارجی گام‌های خوبی برداشته شده، در مسائل اقتصادی هم زیربناهای اقتصادی كه در زمان‌های گذشته منهدم شده بود آرام آرام درست می‌شود چرخه تولید را كه در هشت سال گذشته متوقف شد، ‌باید آرام آرام راه اندازی شود ولی در مسائل فرهنگی، باید گام اساسی برداشته شود سیاست و اقتصاد و سلامت همه با هم مرتبط است، امروز اگر كسی بگوید چنانچه اقتصاد را درست كنیم فرهنگ درست می‌شود اشتباه می‌كنند، اگر بالعكس هم بگوید اشتباه است، همه باید در كنار هم دنبال شود و به نتیجه برسد، ما توقع داریم كار فرهنگی مهمی از جانب این دولت محترم انشاء الله در مجموعه جامعه برداشته شود و آثارش را ببینیم.

علی ایّ حال ما به سهم خود از این مسئولیت شما خوشحالیم، از وزیر محترم كشور هم كه چنین انتخاب شایسته‌ای داشتند تشكر می‌كنیم. انشاء الله شما با این ظرفیت علمی و قدرت فكری و تحلیلی و تجربیات و دوستانی كه الحمدلله در قم دارید برای خدا و تقویت این نظام كه واقعاً همه ما در قبال آن مسئول هستیم به نتایج خوبی برسید ما افتخارمان این است كه همه در یك مسیریم، داخل در حزب و جناح و گروه خاصّی نیستیم.
منبع : بهار نیوز
http://www.baharnews.ir/

آچار سؤزلر : روحانی,